Důležité informace:
Rychlé odkazy
 

Knihovně říká Riegrovka ANO!

10.dubna 2024  |   Stalo se  |   Mgr. Štěpán Pelz  |  

Na přelomu měsíce března a dubna se žáci 6. až 9. ročníku vydali do knihovny ve Svitavách, kde pro ně byl připraven pestrý program týkající se nejen světa literatury. 

Městská knihovna ve Svitavách pořádá pro ZŠ velice zajímavé výukové programy. A to my na Riegrovce moc dobře víme. Tento školní rok se naši žáci těchto programů zúčastnili již podruhé. Žáci 6. třídy se tentokrát seznámili se světem komiksu. V 7. třídách se prozkoumala oblast zpráv, tedy konkrétně jak vznikají, jaké mají funkce, případně na co si dát u zpráv pozor. Jedna ze tříd měla dokonce možnost zúčastnit se přednášky skutečné novinářky, Terezy Engelové, která žákům ukázala konkrétní novinářskou práci, tedy co vše obnáší, co nám může přinést i vzít. V 8. třídách jsme se společně seznámili s příběhem Anne Frankové, především s jejím deníkem. Žáci si navíc mohli vyzkoušet únikovou hru. Za úkol měli zjistit pomocí různých úkolů a hádanek znění tajenky. V 9. třídě jsme se poté podívali na zoubek informacím. Konkrétně jak k nim přistupovat, které informace je vhodné o sobě šířit, zkrátka jak se co nejlépe zorientovat v dnešním světě přehlceném informacemi. 

Za všechny pedagogy (a věřím že i žáky) mohu říct, že programy knihovny jsou vždy na skvělé úrovni a již teď se těšíme na další společně strávený čas s knihami i bez nich. 


Fotografie k článku

Informace o škole

Základní informace

Název školy:Základní škola Svitavy, Riegrova 4
Adresa:Riegrova 600/4, Svitavy, 56802
IČ:49328263
Datová schránka: zz7msvs

Kontakty

Mgr. Milena Baťkováředitelkabatkova@riegrovka.czTel.: 739 630 519
Mgr. Lenka Pražanovázástupkyně řed.prazanova@riegrovka.czTel.: 605 158 932
Renata Ticháhospodářkaticha@riegrovka.czTel.: 739 630 517
Hana Krčmářováškolní družinakrcmarova@riegrovka.czTel.: 739 630 518

Mapa