Důležité informace:
Rychlé odkazy
 

Na skok do lesa

28.dubna 2024  |   Stalo se  |   Hana Krčmářová  |  

Lesní pedagogika - každým rokem se děti ze školní družiny sejdou v lese s panem Kulhanem z lesů ČR a absolvují nejen naučný, ale i zábavný program. Co jsme prožili v lese letos, vám bude ve svém článku vyprávět Terezka Svobodová ze 3.b.

Život lesních zvířátek

Na jedné z prodloužených střed se školní družinou jsme šli k Rosničce a tam na nás čekal pan Kulhan z lesů ČR.  Rozdělili jsme se na dvě skupiny, jedna si šla hrát na Rákosníčkovo hřiště a druhá odešla s lesníkem za rybník do lesa.

Já jsem byla ve skupině, která zůstala na hřišti. Mohli jsme si i něco jít koupit do občerstvení. Na hřišti jsme byli hodinku a potom jsme se vystřídali a šli do lesa my. Když jsme dorazili na místo, tak tam byl různě propletený provaz mezi dvěma stromy a my měli úkol prolézt mezerami, abychom se nedotkli provazu. Po splnění úkolu si všechny děti vybrali kartičku, na kterých byla lesní zvířata, dostali jsme čas na rozmyšlenou a potom jeden po druhém řekl co má na obrázku za zvířátko a co o něm ví. Někdy jsem se dozvěděla i něco nového. Dalším úkolem bylo najít si klacek a ťukat do stromu jako datel a přitom poslouchat jaký zvuk vydává každý strom. Poslední úkol byl při odchodu. Pan Kulhan nám rozdal zrcátka, to jsme si dali pod oči a při zpáteční cestě jsme se dívali na koruny stromů, ale já se dívala na oblohu. Když jsme si zrcátko dali nad oči, tak jsem viděla nohy a zem. Nakonec jsme se rozloučili a poděkovali. Paní vychovatelka nám dala za plnění úkolů lízátka. Domů jsem přišla trochu unavená, ale šla bych příště zas :-) .

Terka Svobodová 3.a.

Fotografie k článku

Informace o škole

Základní informace

Název školy:Základní škola Svitavy, Riegrova 4
Adresa:Riegrova 600/4, Svitavy, 56802
IČ:49328263
Datová schránka: zz7msvs

Kontakty

Mgr. Milena Baťkováředitelkabatkova@riegrovka.czTel.: 739 630 519
Mgr. Lenka Pražanovázástupkyně řed.prazanova@riegrovka.czTel.: 605 158 932
Renata Ticháhospodářkaticha@riegrovka.czTel.: 739 630 517
Hana Krčmářováškolní družinakrcmarova@riegrovka.czTel.: 739 630 518

Mapa