Důležité informace:
Rychlé odkazy
 

Pravda o červené Karkulce

25.listopadu 2021  |   Stalo se  |  

Všichni známe pohádku červené karkulce, kde statný myslivec zachránil babičku s Karkulkou před zlým vlkem, ale co když příběh vypráví starý vlk?

S 1.B jsme navštívili divadlo Trám, bylo to divadelní představení pod názvem Vyprávění starého vlka aneb pravda o Karkulce.

Tohle poučné představení nám připomnělo, že ne vše je tak, jak se na první dojem zdá.

Jak už jsem zmínila v úvodu, úhel pohledu myslivečka známe. Bravurní hrdina, který zachrání babičku a Karkulku před zlým vlkem. No jo, ale co když si mysliveček pravdu upravil, aby lépe příběh zněl a on byl za hrdinu? O tom vypráví humorným způsobem starý vlk. Starý dobrák, který si hrál s Karkulkou na aport. On sice opravdu snědl červenou karkulku, ale byla to čepička červená karkulka, ne holčička červená karkulka. Jelikož málokdo ví, že holčička se jmenuje podle čepičky.

Tohle představení nám připomnělo, že existuje více úhlů pohledu, a že ten, který se jeví jako zloduch ve skutečnosti může být jenom starý dobrák vlk. A i ta malá pro myslivečka nevinná lež, je pořád lež. A jak všichni dobře víme, lež má krátké nohy.

Chtěli bychom poděkovat hercům za humorně poučné představení. Moc jsme si to užili! No ještě aby ne, když jsme měli to privilegium mít divadlo jen sami pro sebe!

Těšíme se na další zážitky.



Informace o škole

Základní informace

Název školy:Základní škola Svitavy, Riegrova 4
Adresa:Riegrova 600/4, Svitavy, 56802
IČ:49328263
Datová schránka: zz7msvs

Kontakty

Mgr. Milena Baťkováředitelkabatkova@riegrovka.czTel.: 739 630 519
Mgr. Lenka Pražanovázástupkyně řed.prazanova@riegrovka.czTel.: 605 158 932
Renata Ticháhospodářkaticha@riegrovka.czTel.: 739 630 517
Hana Krčmářováškolní družinakrcmarova@riegrovka.czTel.: 739 630 518

Mapa