Důležité informace:
Rychlé odkazy
 

Projektový den č. 4

16.října 2023  |   Projekty  |   Mgr. Milena Baťková  |  

Čtvrté setkání s partnerskými školami v rámci udržitelnosti projektu R-komplex (CZ.06.2.67/0.0/0.0./16_063/0004177) se uskutečnilo 12. října 2023. 

Pro anglický jazyk jsme vybrali téma Domestic animals. Na žáky čekalo celkem 7 stanovišť, ve kterých plnili zadané úkoly na tabletech, interaktivní tabuli, ale i na kartičkách či papírech. Za každý splněný úkol dostali žáci razítko na hrací kartu AJ. Po získání všech razítek dostali odměnu. Deváťáci, kteří se žákům věnovali, mluvili při aktivitách pouze anglicky. 

V rámci zeměpisu měli žáci nachystáno celkem 8 otázek. Každá otázka byla umístěna na jednotlivých stanovištích a věnovala se vždy jednomu konkrétnímu státu. Žáci měli vždy nachystán krátký text, který popisoval danou zemi. Zároveň měli žáci k dispozici atlas, který byl otevřen na konkrétní straně, kde se stát nacházel. Pokud ani tak nebyli stát schopni poznat měli k dispozici ještě sadu 4 obrázků, podle kterých se dal stát najít. Většinou šlo o vlajku, nejznámější památku a další indicie, které prozrazovaly, o jaká stát jde. Na závěr jsme u každého státu měli přiřazenu doprovodnou sportovní aktivitu. Zejména šlo o sportovní aktivity, které jsou pro daný stát typické. Jako příklad Dánsko-házená (hoď balon 5x do brány) nebo Nový Zéland  - rugby (zvedni 5x medicinbal). Šlo zejména o to, aby žáci byli v pohybu. Šlo tedy o to, aby si dané informace nefixovali jen na základě textů nebo obrázků, ale také sportovní aktivitou, která je pro daný stát typická.

Pracoviště chemie/přírodopis: Zkoumáme svět okolo nás. Žáci měli pomocí pozorování a jednoduchých pokusů vyvodit, k čemu všemu slouží kyslík a oxid uhličitý. Na jednom stanovišti měli torzo lidského těla, na které pozorovali umístění a tvar vybraných orgánů, v pracovním listu pak měli za úkol určit jejich funkci. Metody: pozorování, pokus, vyvozování, použité pomůcky: pracovní listy, balónky, svíčky, kádinky, kypřící prášek/jedlá soda, baňky, ocet

Fotografie k článku

Informace o škole

Základní informace

Název školy:Základní škola Svitavy, Riegrova 4
Adresa:Riegrova 600/4, Svitavy, 56802
IČ:49328263
Datová schránka: zz7msvs

Kontakty

Mgr. Milena Baťkováředitelkabatkova@riegrovka.czTel.: 739 630 519
Mgr. Lenka Pražanovázástupkyně řed.prazanova@riegrovka.czTel.: 605 158 932
Renata Ticháhospodářkaticha@riegrovka.czTel.: 739 630 517
Hana Krčmářováškolní družinakrcmarova@riegrovka.czTel.: 739 630 518

Mapa