Důležité informace:
Rychlé odkazy
 

Prosincový parlament

13.prosince 2023  |   Aktivity školy » Činnost  |   Mgr. Ivana Dernerová  |  

V prosinci jsme měli spoustu věcí k diskusi, zjišťování a řešení, proto jsme se museli sejít dvakrát. Jedna schůzka proběhla tradičně první pondělí v měsíci, druhá ve čtvrtek 7.12. Co jsme na schůzkách řešili? 

Úvodní slovo patřilo Kryštofovi a Kamči, kteří nás zastupují na Městském žákovském parlamentu. Ten se konal letos poprvé v listopadu. Dozvěděli jsme se plány města - přestavba krytého bazénu, projekt na přestavbu skateparku, ale i to, že by bylo fajn vymyslet logo městského parlamentu.

Diskutovali jsme rovněž o adventní době, dětech bez domova, seniorech a podobně. Z toho vyplynuly nápady na nějakou pomoc. Hračky dětem, které je nemají, ale také to, co si za peníze nekoupíme. Co to je? Společně strávený čas nebo zdraví.

Vzhledem k tomu, že je to hodně narychlo, ne vše se zadaří uskutečnit nyní v době adventu. Spolupráci se Senior-centrem bychom ale do budoucna navázat mohli. Vše je v jednání.

Poslední týden před Vánoci v naší škole proběhne "Týden dobrých skutků". Čeho přesně se bude týkat, se dozvíte v pondělí v hlášení školního rozhlasu a samozřejmě nebudou chybět letáčky.

A co hračky? Těch mají některé děti opravdu spoustu, nevyužitých, jako nových, pěkných. Jiné děti nemají skoro žádné. Co s tím?  Možností je samozřejmě víc. Vzniká však problém, kde hračky skladovat, než je posuneme někam dál a jaké. Ale kdo hledá, najde! Zde je jedna z možností.  Zapojit se může každý, kdo bude chtít a sám nebo společně s kamarádem! Více informací naleznete zde: https://www.rehracky.online/cms/25630-o-nas-a-jak-to-funguje?fbclid=IwAR0B0PwOHgALeyC7iD1FO6psqy0r1tq_JZDujjAEvKglbd3-ydl_FkeuR0U

V lednu se zapojíme do výzvy "Švihej". přispějeme tak třem handicapovaným dětem. Navíc uděláme něco pro sebe, pro své zdraví. Budeme se totiž trošku víc hýbat. Celý leden nás čeká skákání přes švihadlo. Přesné informace půjdou všem prostřednictvím zprávy v Edupage. Ale abyste se mohli podívat, čeho se výzva týká, jakým dětem chceme pomoci, přikládám odkaz na video https://www.facebook.com/svihej/videos/384571114129868/ .

Nezapomněli jsme ani na prosincovou výzvu. Ta zní: Přijďte ve vánočním. Kdy? V pátek 22.12.2023. Budeme se těšit!

Za školní parlament přeji všem krásné Vánoce, hodně štěstí a zdraví do roku 2024.

Fotografie k článku

Informace o škole

Základní informace

Název školy:Základní škola Svitavy, Riegrova 4
Adresa:Riegrova 600/4, Svitavy, 56802
IČ:49328263
Datová schránka: zz7msvs

Kontakty

Mgr. Milena Baťkováředitelkabatkova@riegrovka.czTel.: 739 630 519
Mgr. Lenka Pražanovázástupkyně řed.prazanova@riegrovka.czTel.: 605 158 932
Renata Ticháhospodářkaticha@riegrovka.czTel.: 739 630 517
Hana Krčmářováškolní družinakrcmarova@riegrovka.czTel.: 739 630 518

Mapa